Förråd

Föreningen har gemensamma utrymmen och förråd som tillhör varje lägenhet. Grundregeln är att lägenhetsinnehavaren ska förvara sina tillhörigheter i de respektive låsbara förrådsutrymmen som tillhör lägenheten. Förrådsutrymme tillhandahålls i princip ouppvärmt. Alla medlemmar ska dock ha möjlighet till begränsad frostfri förvaring. Gula garaget hålls frostfritt, samt källarna under F, L och M.

Elektricitet tillhandahålls bara för tillfälligt bruk i förråden. Om medlem önskar mer permanent inkoppling av elektrisk utrustning ska detta godkännas av styrelsen och förbrukningen betalas av medlemmen. Jordfelsbrytare på alla egna saker ska vara inkopplad.

Regler

Brandfarliga varor får inte förvaras i källarutrymmena, alltså under E, F, L och M, och inte heller i vårt bilgarage. I Gula garaget finns begränsad plats för brandfarliga varor. Det som ställs in där ska märkas upp med namn.

De allmänna ytorna utanför förråden används till förvaring av cyklar, barnvagnar och utemöbler under vintertid i mån av plats. De allmänna ytorna är en resurs även för tillfällig förvaring av privat egendom, efter godkännande av styrelsen.

Alla tillhörigheter som ställs på de gemensamma ytorna utanför förråden ska vara tydligt märkta med namn.

Bilgaraget får inte användas för uppställning av lösöre. Endast fordon och ett minimum av fordonstillbehör får förvaras där.

Städning av de allmänna ytorna utanför förråden görs i samband med vår- och höststädningarna och inspekteras av styrelsen.

En styrelsemedlem utses som ansvarig för föreningens allmänna lokaler och har ansvaret för att reglerna efterlevs. Styrelsen ska ha tillträde till alla gemensamma ytor.