Grannsamverkan mot brott

Föreningen är sedan över 10 år med i polisens och försäkringsbolagens m.fl. mycket framgångsrika program Grannsamverkan grannsamverkanmot brott. Grannsamverkan är effektivt och minskar risken för inbrott med i genomsnitt 26% enligt Brottsförebyggande Rådet (BRÅ). Det minskar vardagsbrottslighet som skadegörelse, inbrott i bostäder, bilar, förråd och andra utrymmen. Den ökar självklart trivseln i bostadsområdet och känslan av trygghet när man vet att grannar bryr sig om varandra och varandras egendom.

Grannsamverkan bygger på ett nära samarbete mellan grannar och med polisen. För att vara med i denna samverkan måste vi uppfylla några grundvillkor:

• Skriv inventarieförteckning och/eller fotografera eller videofilma bostaden.
    • Märk värdefull och stöldbegärlig egendom.
    • Meddela grannar om du reser bort. Gör upp om tillsyn. Meddela var du kan nås.
    • Förvara värdehandlingar och värdesaker på ett betryggande sätt.
    • Var allmänt vaksam och kontakta polis eller kontaktombud om du ser något ”som är fel”.
    • Björn Ohlson är kontaktperson för Grannsamverkan. Brommapolisen skickar då och då ut uppdaterad information för att främja samverkan mot brott. Lämna din e-postadress till bjornaoohlson@gmail.com  så får du ta del av denna information.

Du hittar samverkan mot brotts webbsida här, och du hittar lite tips från Stöldskyddsföreningen här.

6 september, 2020
    Höststädning 18 oktober

Det kommer att finnas två containrar, en för enbart ”grönt” och en för grovsopor.
    Grovsopscontainern får även utnyttjas för privat skräp, dock inte något miljöfarligt avfall som t ex bildäck.
    OBS! Då det är fullt bakom röda längan får inget mer läggas där innan städdagen.

Underhåll i närtid

Målning av takfot på L- och H-huset kommer att påbörjas v. 37.

Taktvätt på tvättstugan, gula garaget och E-huset kommer att ske i vecka 38.