Om du vill renovera

Om du vill renovera badrum, kök etc måste du kontakta styrelsen med en förfrågan. Du gör det genom att fylla i en blankett om begäran om tillstånd för ändring i lägenhet som finns att hämta på HSBPortalen. Sedan lämnar du din ifyllda ansökan till styrelsen t.ex. via mail till styrelsen@brfmargetelund.se.

Det framgår i våra stadgar vad som gäller. Vill du göra ändringar i t.ex. väggplacering eller ventilation måste även relationsritningarna uppdateras. Hör av dig till oss så kan vi hjälpa till.

Om du har tankar på ny stenläggning, bygga redskapsjul, kompost etc, så hör av dig till styrelsen med en förfrågan så kan vi förtydliga vilka regler som gäller och godkänna innan ni påbörjar. I en del fall måste även grannar tillfrågas.

Följande principer har fastslagits:

• Inga byggnader (och annat av permanent natur) som är för privat bruk får utnyttja föreningens gemensamma mark. Ska mark upplåtas måste detta vara avsett att brukas av alla i boende i föreningen. Undantaget är komposter, enligt skrivning i vår markvårdspolicy.
    • Privata byggnader etc. kan bara godkännas i direkt anslutning till den egna lägenheten. Med direkt anslutning menas invid egen vägg alternativt på eller invid egen altan.
    • Varje bygge måste godkännas av styrelsen. Oavsett om det redan finns praxisbeslut. Likabehandlingsprincipen gäller men är inte helt enkel att tillämpa i vår förening då förutsättningarna är så olika mellan husen. Varje beslut måste hanteras individuellt. Styrelsen måste alltid beakta att ett godkännande kan bli praxis för framtiden.

Tänk på att ta hänsyn till grannar när du renoverar. Informera om projektets förlopp och särskilt om det ska ske mer störande moment.